Історія Lactalis group

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
19 30
Початок
1930
Початок

Першу сторінку історії Lactalis було написано 19 жовтня 1933 року. Цього дня Андре БЕНЬЄ, бондар із міста Лаваль на північному заході Франції, виготовив перші 17 сирів камамбер із придбаних у сусідів-фермерів 35 літрів молока. За деякий час мсьє БЕНЬЄ засновує компанію з виробництва сирів, називаючи її своїм ім’ям – Besnier, – а торгова марка Le Petit Lavallois, під якою нове підприємство випускає камамбер, стає синонімом якості.

19 40
10 000 л молока і 120 000 франків річного товарообігу
1940
10 000 л молока і 120 000 франків річного товарообігу

Продукція користується попитом, і виробництво набирає обертів. На підприємстві працюють 25 співробітників, обсяг заготівлі молока сягає 10 000 л, а річний товарообіг – 12 млн старих франків (120 000 франків). У 1948 році Besnier стає компанією з обмеженою відповідальністю Société Laitière de Laval A. Besnier & Cie. Високі стандарти якості і пристрасть до молока та підприємницька майстерність мсьє БЕНЬЄ в поєднанні з його талантом оточувати себе кращими людьми закладають підвалини ще більшого успіху.

19 50
Компанію очолює 27-річний Мішель БЕНЬЄ
1950
Компанію очолює 27-річний Мішель БЕНЬЄ

До виготовлення камамберу додається виробництво вершків і молока, а також вершкового масла, неповторний смак і якість якого приносять першу медаль Національної сільськогосподарської виставки у Франції. У 1955 році після раптової смерті Андре БЕНЬЄ сімейну компанію очолює його 27-річний син Мішель. Упродовж двох років молодому керівнику вдається подвоїти річний товарообіг підприємства. У 1958-му компанія виробляє 25 млн одиниць сиру камамбер, 800 т молока і 100 000 упаковок вершків.

19 60
Народження бренда Président
1960
Народження бренда Président

У 1968 році з конвеєра компанії, перейменованої у 1961 році в Société Laitiere Besnier, сходить перший сир камамбер під торговою маркою Président, яка досі залишається флагманською для Групи. А за рік компанія представляє перше на ринку Франції стерилізоване UHT-молоко в упаковці «Тетра Пак». Завдяки насиченому аромату і зручним умовам зберігання продукт швидко завойовує любов і навіть упливає на звички французьких споживачів. Товарообіг компанії сягає 119 млн франків.

19 70
Перші кроки через Атлантику
1970
Перші кроки через Атлантику

Водночас із розширенням виробничих потужностей за рахунок придбання сироварень на заході Франції починається етап активного завоювання закордонних ринків, зокрема ринку США, де особливим попитом користується вироблений компанією сир брі. Товарообіг Besnier за межами Франції зростає до 104 млн франків. Продовжується зміцнення бренда Président – успіх приходить до масла та сиру ементаль, які випускаються під цією торговою маркою.

19 80
Номер один на ринку Франції
1980
Номер один на ринку Франції

Компанія стає беззаперечним лідером на національному ринку, у тому числі найбільшим виробником масла. Виробництво сиру сягає 100 000 тонн, а загальний випуск молока – 450 млн тонн. У власність Besnier переходить друга за значимістю у Франції торгова марка питного молока Lactel. Продовжується активний розвиток на міжнародному ринку. Товарообіг за кордоном зростає із 350 млн франків до 1,5 млрд франків. У 1981 році починає працювати перший виробничий майданчик компанії за межами Франції – завод із виготовлення сирів в американському місті Белмонт.

19 90
Besnier стає Groupe Lactalis
1990
Besnier стає Groupe Lactalis

Нове десятиліття відзначається початком виробництва моцарели, а також легендарного сиру рокфор, що дозволяє розширити лінійку сирів AOC (Appellation d’origine contrôlée, «контрольованих за походженням»). У 1993 році компанія продає мільярдну упаковку камамберу, обсяг виробництва сиру сягає 400 000 тонн на рік. Річний обсяг заготовленого молока – 4 млрд літрів. Компанія відкриває виробництва та комерційні філії в Україні, Польщі, Єгипті й Італії. Чисельність персоналу зростає до 14 000 співробітників. Товарообіг збільшується до 30 млрд франків, при цьому 10 млрд франків – товарообіг за межами Франції.

У 1999 році Besnier змінює назву на Groupe Lactalis, залишаючись сімейною компанією. Того ж року Мішель БЕНЬЄ відкриває в Лавалі музей «Лактополь», присвячений молоку та розвитку молочної промисловості.

20 00
Міжнародна експансія
2000
Міжнародна експансія

У 2000 році Групу очолює син Мішеля БЕНЬЄ Еммануель БЕНЬЄ. Під керівництвом представника вже третього покоління БЕНЬЄ компанія досягає чергових вершин у міжнародному розвитку: з товарообігом 5,5 млрд євро й обсягом заготівлі молока 6,9 млрд літрів Група займає другу сходинку серед найбільших виробників молочної продукції в Європі і стає другим за обсягами виробником сирів у світі. З придбанням активів Foodmaster International у Казахстані, Україні і Молдові та відкриттям заводу з виготовлення плавленого сиру в Росії Lactalis зміцнює свої позиції в СНД. Водночас продовжується розвиток у Великобританії, Італії, Польщі та завоювання ринків Близького Сходу, зокрема Саудівської Аравії. Бренд Président представлений у 124 країнах.

20 10
Один із найбільших виробників молочної продукції у світі
2010
Один із найбільших виробників молочної продукції у світі

Продукція Groupe Lactalis виготовляється на 250 заводах у 50 країнах, представлена в 94 країнах на п’яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд літрів, товарообіг – 18,4 млрд євро. У Групі працюють понад 80 000 людей по всьому світу.

?>
Щоб підписатися заповніть форму нижче
Ім’я:
Прізвище:
E-mail:
 
  • .
Дякуємо за звернення
Наш менеджер обробить заявку і зв'яжеться з Вами в найкоротший термін.