Науковці довели користь вживання молочних продуктів з Омега 3

Щоденне вживання молочних продуктів з Омега 3 сприяє покращенню розумового розвитку дитини до 30.
Регулярне вживання молочних продуктів з Омега 3 на протязі трьох місяців покращує показники розумового розвитку та здоров’я дитини від 15% до 30% за результатами клінічного дослідження дитячого харчування, яке провів Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України.

Проба Руфье, яка була проведена на початку дослідження, зафіксувала у 40% дітей нестачу фізичної активності. Стандартний раціон дітей молодшого шкільного віку в столиці показав в 2-3 рази занижений рівень вживання молочних продуктів, яєць, дитячого сиру; ковбасні вироби в раціоні дитини перевищують норму в 2-2,5 рази, при цьому вживання м’яса нижче норми в 1,5-2 рази, риби в 4-5 разів, що фізично означає дефіцит жирних кислот (Омега-3, Омега-6), що не синтезуються організмом самостійно.
В результаті дослідження з’ясувалося, що у дітей, що вживають молочні продукти з Омега-3, показники тестів на логіку, механічну пам’ять, мислення, та сприйняття виросли від 15% до 30%. Дев’ять дітей (25%) спеціалісти інституту перевели в групу з високою працездатністю. Фізичні та інтелектуальні показники других учасників дослідження залишились на попередньому рівні.

В Україна на сьогоднішній день представлена одна лінійка молочних продуктів, що містить незамінні Омега-3, а також вітамін D, що сприяє засвоєнню кальцію та приймає участь мінералізації зубів, кісток, м’язів – молочні продукти «Локо Моко»: йогурти та сиркові десерти.
Омега- відповідає за регенерацію та ріст клітин, домінує в складі сірої речовини і відповідає за функції нервової системи і зору дитини. Так, у немовлят в тканинах мозку вміст Омега-3 – 35-40%, в сітківці – 60%. Омега-3 – найважливіший компонент здорової імунної системи дитини і відповідає за його інтелектуальний розвиток, емоційний стан, формування здібностей, умінь і навичок. Діти молодшого шкільного віку, у яких нестача Омега-3, страждають гіперактивністю, синдромом дефіциту уваги. Учні 9-11 класів київської школи за результатами IQ тесту Айзена показали IQ 98,6 ± 1,9 проти 116,7 ±1,8 у тих, чий раціон був збалансований вмістом Омега-3 (дані дослідження Інституту, проведеного в 2009 році) .
Дослідження підтвердило і те, що Омега-3 у складі молочних продуктів так само ефективно для розвитку дитячого організму, як і інші продукти, які містять Омега-3 (риба, горіхи, рослинні масла і бобові). Зазвичай діти у віці до 7-8 років не люблять або не встигають їсти таку їжу в достатній кількості. Крім того, дитина в цьому віці часто харчується поза домом, що ускладнює контроль за її повноцінним харчуванням.
Ефективна реалізація простої ідеї в продуктах «Локо Моко» дозволяє батькам вирішити питання браку Омега-3 в щоденному раціоні і бути впевненими в тому, що перекуси дитини підуть йому на користь.

Поради експертів по правильному харчуванню для батьків дітей-школярів:

  • причини розбалансованості дитячого раціону аж ніяк не завжди пояснюються можливостями сімейного бюджету. Ключові правила корисного харчування актуальні завжди: привчити дитину пити більше звичайної води, ситно снідати, їсти більше натуральних продуктів (наприклад, нежирне м’ясо замість ковбасних виробів), овочів і фруктів (замість солодкої випічки і кондитерських виробів). Не забувати і про жирні кислоти, які не синтезуються організмом самостійно, вітамінні комплекси;
  • батьки повинні розуміти, що регулярна фізична активність – критично важлива складова гармонійного розвитку дитини, і з дитинства прищеплювати йому любов до спорту і активного способу життя;
  • діти часто копіюють поведінку батьків і приймають правила сім’ї апріорі. Тому не варто просто умовляти дитину правильно харчуватися, краще показати це на власному прикладі, і тоді дотримання правил здорового способу життя буде відбуватися легко і швидко.
Щоб підписатися заповніть форму нижче

    Ім’я:
    Прізвище:
    E-mail:
     
    • .
    Дякуємо за звернення
    Наш менеджер обробить заявку і зв'яжеться з Вами в найкоротший термін.