25 років Lactalis в Україні. Далі буде!

Чверть століття тому в Миколаєві сталася визначна для новітньої історії України подія: у вітчизняну молочну галузь прийшов перший іноземний інвестор – французька Groupe Lactalis*. Один з найбільших у Європі** виробник молочної продукції, Lactalis повірила в аграрний та промисловий потенціал нашої країни і 15 лютого 1996 року підтримала створення на базі Миколаївського міського молочного комбінату спільного франко-українського підприємства з виробництва масла та казеїну.

 

Прихід Lactalis став поворотним моментом для розвитку молочної галузі країни. Ми не тільки інвестували сотні мільйонів євро у повне технічне та технологічне переобладнання підприємства в Миколаєві, а згодом і другого заводу – у Павлограді, – встановивши високі стандарти виробництва молочної продукції. Ми дали поштовх розвитку тваринництва в Україні! Lactalis першою серед виробників молочної продукції у країні розпочала в середині 1990-х фінансувати заготівлю сировини, створюючи в селах приймальні пункти з мінілабораторіями та охолоджувачами. І ми ж були першими, хто фінансував та підтримував створення в Україні молочних ферм, які відповідали б європейським стандартам та виробляли молоко найвищої якості.

 

Сьогодні наші заводи, на яких упроваджено систему НАССР, сертифіковану інтегровану систему управління якістю і безпекою харчових продуктів відповідно до стандартів ISO, – одні з найсучасніших в Україні. А наша молочна продукція під брендами Président, «Дольче», «Лактонія», Lactel, «Фанні» і «ЛокоМоко» стала синонімом якості для мільйонів споживачів. Причому не лише в Україні: 2016 року підприємства Lactalis одними з перших у країні отримали дозвіл на експорт до Європейського Союзу, і з 2017 року ми є одним з найбільших експортерів молочної продукції виробленої в Україні. В історії нашого 25-річного успіху є ще одна переможна сторінка – Lactalis в Україні вже виховала кілька поколінь професіоналів міжнародного рівня. Інвестиції в розвиток співробітників були і залишаються такою ж невід’ємною складовою стратегії розвитку компанії, як й інвестиції у виробництво. Особлива увага – молоді.

 

До слова, 2020 року ми вже вдруге взяли на себе зобов’язання сприяти розширенню талантів, практичних навичок та можливостей молодих спеціалістів, ставши підписантом «Пакту заради молоді – 2025». Ми багато встигли за 25 років. Перезавантажили молочну галузь країни у 90-х. Розвинули культуру споживання якісної молочної продукції у 2000-х. Відкрили світу якість і смак українських молочних продуктів у 2010-х. Але головне – ми створили власну історію. Історію Lactalis в Україні. А отже – далі буде!

 

*До 1999 року – BESNIER («Беньє»).
** Початок 90-х років минулого століття

Щоб підписатися заповніть форму нижче

    Ім’я:
    Прізвище:
    E-mail:
     
    • .
    Дякуємо за звернення
    Наш менеджер обробить заявку і зв'яжеться з Вами в найкоротший термін.