Кефір та Кефірна Лактонія
Кефір – кисломолочний продукт змішаного молочно-кислого та спиртового бродіння, який виробляється сквашуванням нормалізованого коров’ячого пастеризованого молока спеціальною бактеріальною закваскою. Це традиційний молочний продукт, для виробництва якого не дозволено використання харчових добавок, а лише молочну сировину.
Продукт кефірний – кисломолочний продукт змішаного молочно-кислого та спиртового бродіння, який виробляється сквашуванням нормалізованого коров’ячого пастеризованого молока (лише молочна сировина) спеціальною бактеріальною закваскою із додатковим застосуванням або без застосування харчових добавок, в т.ч. лактулози.
За органолептичними показниками кефір та продукт кефірний мають молочно-білий, рівномірний колір за всією масою, однорідну консистенцію з порушеним згустком, чистий, кисломолочний, освіжаючий смак та запах. Для кефіру смак щипкий, з присмаком дріжджів.
За фізико-хімічними показниками кефір та кефірні продукти з лактулозою не відрізняються між собою.
За мікробіологічними показниками кефір та кефірні продукти відрізняються лише обов’язковою наявністю для кефіру дріжджів КУО в 1см³, в кінці строку придатності, не менше ніж 1∙10³.
Продукт кефірний з лактулозою «Лактонія кефірна» містить корисну харчову добавку лактулозу, яка допомагає організму людини засвоювати вітаміни та мінеральні речовини.