Як збирають і контролюють якість сировини?
Для збору якісної сировини працівники відділу закупівлі молока долають відстань 700-800 км від заводів, охоплюючи 10 областей України та більш ніж 60 ферм.
? Перед виїздом на маршрут автоцистерни молоковозів ретельно миються в режимі запрограмованого циклу мийки. Якість миття та дезінфекції контролюється відповідальними особами підприємства згідно зі встановленими операційними процедурами щодо якості та безпечності.
? На фермах молоко відразу після доїння охолоджується та тимчасово зберігається у танках при температурі +4 ± 2 °С; це допомагає зберегти всі корисні властивості сировини.
?? Перед завантаженням в автоцистерни сировина перевіряється нашими водіями-експедиторами на максимальну кількість показників: за допомогою експрес-тестів підтверджується відсутність у молоці залишків антибіотиків, перевіряється вміст жиру, термостійкість, густина, ступінь чистоти, титрована кислотність.
? Завдяки конструкційним особливостям ізотермічної цистерни під час транспортування сировини температура підтримується на рівні +4 ± 2 °С.
?? На заводі привезене молоко ретельно перевіряється в лабораторії вхідного контролю. У кожній секції молоковоза, до приймання, у молоці аналізуються: наявність антибіотиків (експрес-тест) та інгібіторів (сода, аміак тощо); відповідність температури; кислотність (титрована та активна рН); точка замерзання; термостійкість. Після первинного контролю молока відбувається подальше аналізування сировини з перевіркою вмісту жирів і білків, густини, соматичних клітин, мікробіологічних показників. Тільки після повної перевірки молока лабораторією сировина завантажується на завод. У випадку виявлених відхилень у якості та безпечності молоко повертається постачальнику.
??? Крім внутрішнього контролю, сировина з ферм регулярно проходить перевірку в зовнішніх акредитованих лабораторіях.
? З моменту, коли молоко потрапляє в труби, процес стає повністю автоматичним.
? Після кожного приймання сировини молоковози відразу ретельно миються та дезінфікуються.