Спадок Групи Lactalis

Лактополь

ЛАКТОПОЛЬ – це унікальний музей у місті Лаваль (Франція), що охоплює весь молочний світ.

В ньому можна ознайомитися з оригінальним обладнанням і найбільш передовими технологіями виробництва молочної продукції. В музеї представлені оригінальні експонати з приватної колекції творця музею М.Беньє - близько 500 різноманітних етикеток для сирів камамбер!

Вам цікаво, як виглядає олійниця часів Марії Антуанетти, дерев'яний прес для виробництва Емменталя, що датується 1895 роком, або сучасна африканська калебаса ...? Ласкаво просимо до музею ЛАКТОПОЛЬ!

Ферма Президент

Ферма ПРЕЗИДЕНТ була створена, мабуть, для шанувальників найбільш легендарного французького сиру камамбер. Ферма розташована в селі у французькому регіоні Нормандія, де побачив світ перший камамбер у 1791 р. - з легкої руки Марі Арель.

Про походження цього сиру складена легенда, яка дійсно вважається найкрасивішою з усіх існуючих «сирних» історій. Згідно з цією легендою, під час Французької революції молода нормандка Марі Арель врятувала від смерті ченця, який ховався від переслідування. Вдячністю за це стало відкриття відомої тільки йому таємниці приготування незвичайного з усіх сирів. Священик поділився з нею секретом приготування м'якого сиру з пліснявою скоринкою, яку він отримував з певної грибкової культури. Домашні сири Марі стали завойовувати популярність, і вже її онук став Постачальником Двору Його Величності Імператора Наполеона III, полоненого смаком Камамберу.

Відкрийте для себе всі секрети його виробництва, та отримайте насолоду від неперевершеного смаку...

Печери Рокфор

Компанія Рокфор Сосьєте (Підрозділ Групи Лакталіс) запрошує відвідати оригінальні печери ХVII ст., де дозріває сир рокфор. Секрет його виробництва, як і раніше, зберігається в таємниці, тому справжній рокфор вміють робити тільки в одному місці - в печерах Рокфор-сюр-Сульзон у гірській місцевості Комбалу. Адже головну особливість рокфору становить його дозрівання, яке має відбуватися у вапняковому гроті на дубових стелажах при чудовій вентиляції. Ще у 1411 р. Карл VI підписав указ про обов'язковий порядок дозрівання рокфору в таких природних печерах.

Щороку Roquefort Societe Caves приймають близько 170 000 туристів. Ми радимо відвідати печери у найсприятливіший період - з січня по червень.